Orthopedie

De orthopedie houdt zich bezig met aandoeningen aan het bewegingsapparaat, dus alles wat te maken heeft met spieren, pezen en gewrichten. Zowel honden als katten leiden een erg beweeglijk leven (meestal) en de kans dat ze zich blesseren is duidelijk aanwezig. Het interessante aan de orthopedie zijn de vele mogelijkheden om schade te herstellen. Dit spreekt voor zich bij gebroken botten, maar je kunt ook denken aan peesletsels of gescheurde kniebanden. Daarnaast zie je bij jonge dieren, vooral bij honden, soms ontwikkelingsstoornissen in de boten en/of gewrichten. Tijdige onderkenning en behandeling kan veel leed op latere leeftijd voorkomen. Oudere dieren hebben ook hun eigen soorten aandoeningen, denk daarbij bijvoorbeeld aan artrose en botkanker.

Wij kunnen een groot scala aan orthopedische aandoeningen behandelen. De meest voorkomende zijn kruisbandletsels van de knie bij hond en kat, de losse knieschijf (patella), OCD (osteochondrose) van de schouder, elleboogdysplasie bij de hond en de meeste fracturen van de botten.

Als een behandeling naar ons idee beter door een orthopedisch specialist kan worden uitgevoerd zullen we niet aarzelen jou en je dier daar naartoe door te sturen. Ons uitgangspunt is en blijft om de optimale behandeling te kiezen.

orthopedie