Honden

Een zieke hond

Hondenziekten zijn niet altijd te vergelijken met ziekten van andere dieren. Soms kan een diagnose eenvoudig gesteld worden aan de hand van een lichamelijk onderzoek. Soms is echter extra onderzoek nodig. Dit kan een eenvoudig urineonderzoek zijn, maar ook bloedonderzoek, röntgen, echo, ecg of andere onderzoeken.

De behandeling kan bestaan uit medicatie maar ook uit chirurgie. Dit kan, in de meeste gevallen, in onze eigen praktijk gebeuren.  Een enkele keer verwijzen wij door naar een specialist.

hond honden
hond honden

Een gezonde hond

Niet alleen werken wij aan de behandeling van zieke honden, nog beter is het als we kunnen voorkomen dat een hond ziek wordt. En om je hond gezond te krijgen en houden, kijken wij naar allerlei zaken. Een gezonde hond krijgt op tijd inentingen, wordt ontwormd en behandeld tegen parasieten. Voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn ook heel erg belangrijk.

Bij een bezoek letten we ook op deze zaken en adviseren we je over jouw hond!

Vertrouwd, niets is teveel


Bij dierenpraktijk Rijngeest kan ik altijd terecht. Ze kennen mij en Ramses, niets is teveel en sinds de verbouwing ziet het er prachtig uit. En elke keer als ik er kom, ervaar ik dat als een warm bad.

Jacqueline Kuiper

hond honden